Friday, November 04, 2011

ထူးျခားတဲ့ ၾသစီျပန္လက္ေဆာင္...

သိျပီးသားလူေတြအတြက္ကေတာ့ ထူးခ်င္မွထူးမယ္... မေဗဒါကေတာ့ တစ္ခါမွ မေတြ႔ဖူးလို႔ ထူးျခားတယ္လို႔ေျပာတာ... ဟုိရက္က အလုပ္က လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္တစ္ေယာက္ ၾသစေတးလ်သြားျပီး အျပန္မွာ အားလံုးစားဖို႔ ထူးျခားတဲ့ အသားေတြကို လက္ေဆာင္အျဖစ္၀ယ္လာပါတယ္... ကြ်န္မ တစ္သက္နဲ႔တစ္ကိုယ္မွာ ဒီအသားေတြဟာ စားလို႔သင့္တ့ဲအရာလို႔ မထင္ခဲ့ပါဘူး... ဒါေတြကေတာ့ သားပိုက္ေကာင္သား၊ မိေခ်ာင္သား နဲ႔ Emu (ျမန္မာလို အဲငွက္ကို ဘယ္လုိေခၚလဲ မသိပါ)လို႔ေခၚတဲ့ ၾသစေတးလ်က ငွက္တစ္မ်ိဳးရဲ႕ အဆင္သင့္စားဖို႔ထုတ္ပိုးထားတဲ့ အသားေျခာက္ေတြပါ...
Emu ငွက္

အစကေတာ့ အထုတ္ေတြကိုၾကည့္ျပီး မယံုေသးပါဘူး... အဖံုးေပၚက မိေခ်ာင္းပံုကို မ်က္လံုးန႔ဲ တပ္အပ္ျမင္တာေတာင္ အထဲက မိေခ်ာင္းသားမဟုတ္ေလာက္ပါဘူး... အထူးအဆန္းလုပ္ထားပင္မဲ့ အထဲက တစ္ျခားဟာျဖစ္မွာပါလို႔ ထင္ခဲ့တယ္... ေသခ်ာေအာင္ ေနာက္က ပါ၀င္ပစၥည္းကို စစ္လိုက္ေတာ့ မိေခ်ာင္းသား၊ သားပိုက္ေကာင္သား၊ Emu သားဆိုျပီးေတာ့ကို ေရးထားတာ လန္႔သြားတာပဲ...

ဂ်ပန္ေတြကေတာ့ စားၾကတယ္... စလံုးေတြနဲ႔ ကြ်န္မကေတာ့ မစားရဲပါဘူး... သူတို႔စားတာကို ကိုယ္က ေၾကာက္တယ္ေျပာေတာ့ သူတို႔က သိပ္မၾကိဳက္ခ်င္ဘူး... စားၾကည့္ပါ... မိေခ်ာင္းသားက အရမ္းေကာင္းတယ္ေျပာၾကတယ္... ကိုယ္ကလဲ အသစ္ဆိုေတာ့ အထက္ကလူေတြနဲ႔လဲ တည့္ေအာင္ ေနရမယ္ေလ... ျပီးေတာ့ ကြ်န္မက အရာရာ(ဆူရွီးတို႔ ဆာရွီမီးတို႔ smoke salmon တို႔ လဲ လံုး၀မၾကိဳက္) အေတာ္ေလး ေဂ်းမ်ားဆိုေတာ့ မစားၾကည့္ပဲနဲ႔ မၾကိဳက္ဘူးေျပာလို႔မေကာင္းဘူးေလ... ဒါနဲ႔ ဟန္ေဆာင္ပန္းေဆာင္ Emu အသားေလး ေသးေသးတစ္ဖဲ့စားၾကည့္တယ္... ကိုယ့္စိတ္ပဲ မသတီလို႔လားမသိဘူး နဲနဲေလးညွီတယ္... ကိုယ့္ကို အဲဒိပံုမျပပဲ ဆပ္သားေျခာက္လို႔ေျပာေကြ်းရင္ေတာ့ စားႏုုိင္ခ်င္စားႏုိင္မယ္... ဒါေပမဲ့ ယူလိုက္တဲ့ အေသးဆံုး တစ္ဖဲ့ေတာင္ မကုန္ႏုိင္လို႔ ခပ္တည္တည္ Pantry ထဲသြားျပီး သူတို႔မျမင္ေအာင္ လႊတ္ျပစ္လိုက္ရတယ္... ျပီးေတာ့ ေရေတြအမ်ားၾကီးေသာက္ခ်လိုက္တယ္...


ေနာက္ ေန႔က်ေတာ့ သူတို႔က မိေခ်ာင္းသားထုတ္ကို ေဖာက္ျပီးစားေနျပန္ေရာ... ျပီးေတာ့ အားလံုးက မိေခ်ာင္းသားက အေကာင္းဆံုးပဲလို႔ေျပာတယ္... ကြ်န္မလဲ မစားရဲေတာ့လို႔ မစားေတာ့ဘူး... ဒါေပမဲ့ အားလံုးက စမ္းစားၾကည့္ပါ... Emu သားထက္ေကာင္းတယ္ ဘာညာနဲ႔ သူတို႔လဲစားရင္ ၀ိုင္းေျပာၾကျပန္ေရာ... ဒါနဲ႔ ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ အရင္တစ္ေခါက္ကထက္ ေသးတဲ့ အပိုင္း ေသးေသးေလးကိုပဲလက္သည္းေလးနဲ႔ စိတ္ျပီး စားၾကည့္ေတာ့... အမေလး... ညွီလိုက္တာ... ေရသတၱ၀ါဆိုေတာ့ ေရနဲ႔ညွီတာေပါ့... ကြ်န္မက အစကတည္းက ငါးတို႔ ပုဇြန္တို႔ေတာင္ အနံ႔နည္းနည္းေလးက်န္တာနဲ႔ မစားႏုိင္တာ... ကြ်န္မအတြက္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလး ညွီတယ္လို႔ခံစားရတယ္... ဒါေပမဲ့ ငါးၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ဆိုရင္ေတာ့ သိပ္ညွီမယ္မထင္ပါဘူး... ကြ်န္မလဲ ဘယ္လိုမွ ဟန္မေဆာင္ႏုိင္ေတာ့ပဲ ကိုယ့္ စားပဲြေဘးက အမွိဳက္ပံုးထဲကို ေထြးခ်လိုက္မိေရာ... ေရေတြေသာက္ခ်လိုက္တယ္... စိတ္ထဲ မသန္႔လို႔ မ်က္ရည္ေတာင္၀ဲခ်င္ခ်င္ မနည္းျပန္ထိန္းရတယ္... ဒါေလး ေကြ်းတာ ျဖစ္ေနလိုက္တာလို႔ ထင္ၾကမွာစိုးလို႔...



ေနာက္ေန႔က်ေတာ့ သားပိုက္ေကာင္သားထုတ္ကို ေဖာက္ၾကေရာ... ဒီတစ္ခါက်ေတာ့ ၀ယ္လာတဲ့သူ ကိုယ္တိုင္က အန႔ံနမ္းၾကည့္ျပီး ဒီအသားက အနံ႔ရွိတယ္တဲ့... ဒီကတည္းက ကြ်န္မဒီေန႔ေတာ့ လာမေကြ်းနဲ႔ လံုး၀မစားေတာ့ဘူးလို႔ ျပင္လိုက္ျပီ... သူတို႔လို႔ လူအတြက္ေတာင္ အန႔ံရွိတယ္ဆိုေတာ့ ကြ်န္မအတြက္ဆိုရင္ေတာ့ ေသေလာက္မယ္... ဘေလာက္မွာေရးခ်င္လို႔ အနံ႔သြားရွဳၾကည့္ေတာ့ အေျခာက္မို႔ေပပဲ... အသားစိမ္းအနံ႔... ေစ်းသြားလို႔ သားသတ္ရုံတန္းေရာက္ရင္ အဲဒိမွာ ခ်ိတ္ထားတဲ့ အသားစိမ္းေတြ အနံ႔ကို သိလားေတာ့ မသိဘူး.... အဲဒိလို အနံ႔မ်ိဳး... မေဗဒါကိုေတာ့ စားၾကည့္ပါလားလို႔ သူတို႔ မေကြ်းေတာ့ပါဘူး... ဒီတစ္ခါေကြ်းရင္ ရုံးမွာ အန္ခ်မိလိမ့္မယ္ထင္တယ္...



ခုေတာ့ အဲဒိအသား ၃မ်ိဳးမွာ မိေခ်ာင္းသားကေတာ့ ကုန္လုနီးပါးပဲ... သားပိုက္ေကာင္သားက အမ်ားဆံုးက်န္တယ္... အဲဒိအထုတ္ေတြၾကည့္ျပီး ဘာေၾကာင့္မွန္းေတာ့ မသိဘူး ကြ်န္မကေတာ့ သက္ျပင္းပဲခ်မိေနတယ္... ေနာက္ဆို က်ားသားတို႔ ျခေသၤ့သားတို႔ ဆင္သားတို႔ပါ လူေတြစားေတာ့မလားမသိဘူး... ဘုရားတားထားတဲ့ မစားအပ္တဲ့ အသား ဘယ္ႏွစ္မ်ိဳးလဲ မသိဘူးရွိတယ္... အဲဒါျပန္ရွာရမွာ ပ်င္းတာနဲ႔ ဒီမွာပဲ ေမးလိုက္ေတာ့မယ္... သိရင္ မေဗဒါကို သင္ျပသြားၾကပါအံုး... ဆရာတင္တယ္ေနာ့္...

18 comments :

khin oo may said...

စားရဲဘူး။ တူတူဘဲ

Anonymous said...

ငွက္ၾကီး၀ံပိုလို.ထင္ပါတယ္(ဒန္ဒန္- တစ္မွတ္)

mabaydar said...

ငွက္ၾကီး၀ံပိုက ပါးစပ္ေအာက္မွာ အိတ္ၾကီးလိုမ်ိဳးပါတာပါ... ေမာင္ေလးလား ညီမေလးလားေတာ့ သိဘူး... အေျဖမွားပါတယ္... မိုင္းနက္စ္ ၀မ္း... :P

Vista said...

ခုတင္ ငွက္ၾကီးဝံပို မဟုတ္ဖူးေျပာမလို ့
emu ကို ျမန္မာလို ေခၚတာမွ မရွိတာ

Anonymous said...

မိစံက.ေျခေလးေခ်ာင္းဆို..ကုတင္ပဲေရွာင္တာ
အစ္မပို႕စ္ျမင္မွ..လန္႕တြားပီဗ်ိဳ႕ း)
(ကိုယ့္ထက္ဆိုးတဲ့သူေတြ.လာေတြ႕ေနပီကိုး)
ဘုရားတားထားတဲ့..
မစားရတဲ့အသားေတြကေတာ့...
ညီမလည္း..မသိဘူးရွင့္ :P
ဇာတ္တူသား..မစားေကာင္းတာေတာ့..
မွတ္သားဖူးပါတယ္
ကမာၻေပၚက.လူသားေတြ.တေျဖးေျဖး
ထူးဆန္းလာၾကပီေနာ္..အစ္မ းP
ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ပါေစရွင္
ခ်စ္ခင္စြာျဖင့္

Anonymous said...

မစားအပ္တဲ့ အသားေတြထဲမွာ ေျမေအာင္းသား (ဖြတ္သား) ပါသလိုပဲ...
သိပ္ေတာ့ မေသခ်ာဘူး..ေရးေတးေတးပဲ မွတ္မိတယ္..
-m

N3 said...

ရဟန္းေတြမစားအပ္တဲ့အသား ၁၀ မ်ိဳး ..
'' လူ ေခြး ျမင္း ဆင္၊ သစ္ က်ား ျခင္၊ ၀ံလွ်င္ ေအာင္း ေျမြမ်ဳိး၊
ရိုး ေရ သား ေသြး၊ အေမြး တုိ႔ပါ၊ မသံုးရာ၊ ဆယ္ျဖာအသားမ်ဳိး''

နဲ ့

ျမင္သား၊ ၾကားသား၊ ယံုမွားသား...

ရဟန္းကုိ ကပ္လွဴဖုိ႔ ရည္ရြယ္ၿပီး သတ္ျဖတ္ေနတာကုိ ရဟန္းကိုယ္တုိင္ မ်က္စိနဲ႔ ျမင္တ့ဲ ျမင္သား၊ နားနဲ႔ ၾကားရတဲ့ ၾကားသား၊ ကပ္လွဴဖုိ႔ ရည္ရြယ္ၿပီး သတ္တာ ျဖစ္မွာပါလုိ႔ ယုံမွားသံသယရွိတဲ့ ယုံမွားသား။
အဲဒီ သုံးမ်ိဳးကိုလဲ ရဟန္းေတြ မစားအပ္ဘူး။

http://shanviews.com/archives/661

mabaydar said...

ခုလို ေျပာျပသြားတဲ့ N3 ကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္...
ဒါနဲ႔ လူ ေခြး ျမင္း ဆင္ က်ား ျခင္ ေျမြ... ျပီးေတာ့ သစ္ ၀ံလွ်င္ ေအာင္း၊ ရုိး ေရသား ေသြး အေမြး.. အဲဒါေတြကို လဲရွင္းပါအံုး.. ဟီး..

Anonymous said...

ၾကား သား ၊ ျမင္သား ၊ အားနာသား ၊ ႏွေျမာသား လို႔ အလြယ္ မွတ္ထားဖူးပါတယ္ ။ က်မ္းဂန္ထဲမွာေတာ့ ပိုတိက်တဲ့ အေျဖရွိပါတယ္ ။ အဓိပၸါယ္ ေကာင္းေကာင္း နဲ႔ ပိုၿပီး အခ်က္အလက္က်က် ရွိပါတယ္ ။ အခုကေတာ့ အတို ခ်ဳပ္ပဲ မွတ္မိတာကို ေျပာတာပါ ။ (ပိုတိက်ေအာင္ ေျပာႏိုင္သူမ်ား ေျပာေပးေစခ်င္ပါတယ္)
ၾကားသား - ဆိုတာကေတာ့ အဆိုပါ အသားကို သတ္တဲ့အေၾကာင္း ၾကားထားရက္နဲ႔ သနား ကရုဏာမျဖစ္ပဲ စားတာကို ေျပာတာလို႔ မွတ္ဖူးပါတယ္ ။ (ဥပမာ - ရြာထဲက ေမာင္လွတို႔ အိမ္ကေတာ့ ၀က္(သို႔) အမဲ ေပၚတယ္ ။ ငါ့ကို ၁ပိသာေလာက္ ေရာင္းကြာ ဆိုတာမ်ိဳး ) မစားေကာင္းပါ ။ ကုတ္ကတ္ပီး ဒီေန႔ ေရာင္းတဲ့ အသားကေတာ့ မေန႔က သတ္မွာပဲေလ လို႔ေတာ့ ေတြးရင္အဆင္မေျပဘူးေပါ့ ။ ဒါေတြကေတာ့ ကိုယ့္အသက္ေမြးမႈနဲ႔ ကိုယ္ပဲကိုး ။ ေပးထားတဲ့ ဥပမာေလာက္ကိုသာ ဆိုတာပါ ။

ျမင္သား - ဆိုတာကေတာ့ ကိုယ့္ေရွ႕မွာ သတ္တာ ျဖတ္တာေတြ ျမင္ေနရတဲ့ အသားကို မစားအပ္ဘူး လို႔ ဆိုပါတယ္ ။ (တကယ္က အဲလိုျမင္ေနရင္ တရားနဲ႔ ဆင္ျခင္သင့္တာေပါ့ေလ) ဥပမာ ဘန္ေကာက္မွာဆို ပုဇြန္ဆိတ္ေလးေတြကို အရွင္လတ္လတ္ အစိမ္းသုပ္စားတာမ်ိဳး ။

အားနာသား - ဆိုတာကေတာ့ ကိုယ္က ေသြးတိုးရွိတယ္ ။ ဧည့္သည္ျဖစ္လို႔ သူမ်ားက ငါးသေလာက္ေပါင္းနဲ႔ ေကၽြးလို႔ အားနာၿပီး စားလိုက္ေတာ့ ဒုကၡ ျဖစ္တာေပါ့ ။ အဲဒါမ်ိဳးပါ ။

ႏွေျမာသား - ဆိုတာကေတာ့ ႏွေျမာပီး မပစ္ရက္ မသြန္ရက္ပဲ မိႈတက္ေနတာ ခ်ဥ္ေနတာကို စားလိုက္ေတာ့ ဒုကၡျဖစ္မွာ စိုးလို႔ပါ ။

အက်ဥ္းေပါ့ဗ်ာ ။ ဘုရားရွင္ကေတာ့ မစားအပ္ ( မစားသင့္) လို႔ပဲ ေဟာပါတယ္ ။ လံုး၀ မစားရဘူးလို႔ မေဟာခဲ့ပါဘူး ။ အခု မေဗဒါ ပို႔စ္က အသားေတြကေတာ့ ျမည္းစမ္းတာမို႔ ဘာမွမျဖစ္ပါဘူး ။ အေပၚက အခ်က္ေတြနဲ႔လည္း လြတ္ပါတယ္ ။ အၿမဲစားရင္ေတာ့ က်န္းမာေရးအရ ညီမညီ ဆိုတာ ရွိမွာေပါ့ ။

ေနာက္ တခ်ိဳ႕အစားအေသာက္ေတြကေတာ့ အေပၚက အခ်က္ေတြနဲ႔လြတ္ေပမယ့္ ယဥ္ေက်းမႈ က်င့္၀တ္ ဆိုတာေတြ လိုက္နာတဲ့အခါ မစားသင့္တာေတြေပါ့ ။ (ဒါက တယုတ္ လူမ်ိဳးအခ်ို႕ရဲ႕ အစားက်ဴးတာေတြကို ဆိုလိုပါတယ္ ) ။ အာဟာရလိုအပ္ခ်က္ရွိရင္ေတာ့ စားၾကမွာပါပဲ ။ လိုအပ္ခ်က္မရွိပဲနဲ႔ ေပါက္ကရေတြ ထြင္စားတာမ်ိဳးသာ အျပစ္ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္လို႔ ယူဆရင္း အထက္ပါ အသားမ်ားကိုလည္း အဆင္ေျပရင္ ျမည္းၾကည့္ခ်င္ပါေၾကာင္း ။ း)

မွတ္ခ်က္ ။ Emu ကို ျမန္မာလို နာမည္မေတြ႔ပါဘူး ။ (သာလြန္ E-M အဘိဓာတ္ ကေတာ့ ၾသစေတးလ်ႏိုင္ငံရွိ ငွက္ကုလားအုတ္လို႔ ေရးပါတယ္ ။ ) တျခားတစ္ခုကေတာ့ တိုက္ရိုက္ပဲ = အီမ်ဴးငွက္တဲ့

အဆင္ေျပပါေစ ။

mabaydar said...

ေပါက္ျပီ ေပးတဲ့ လင္ခ့္မွာ သြားဖတ္လိုက္တယ္... ေအာင္းသားကိုေတာ့ ေသခ်ာ မရွင္းေသးဘူး... အဲမွာလဲ ေသခ်ာေတာ့ မရွင္းထားဘူး...

mabaydar said...

ေျဖေပးသြားတဲ့ Anonymous ကို အရမ္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္...
လာဖတ္တဲ့အတြက္ေရာ မေဗဒါ မေသခ်ာတာေတြကို ေသခ်ာရွင္းသြားတဲ့အတြက္ ထပ္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္... အေပၚက N3 ေျပာတဲ့ အသား ၁၀မ်ိဳးကလဲ မစားအပ္တဲ့ အသားေတြပဲေပါ့ေနာ္...

Mrs. Bagel said...

ေအာင္းသားဆိုတာ၊ ေျမထဲမွာေအာင္းတဲ့အေကာင္ရဲ့ အသားကိုေျပာတာေနမယ္။ ဥပမာ။ ။ ေျမြ၊ ပုရစ္။ ယူရစ္ အက္ဆစ္မ်ားတယ္ ၾကားဖူးတာပဲ။

ခိုုုုင္ said...

ညီမေလးေရ ငွက္ကုုလားအုုတ္လိုု႕ေခၚပါတယ္

mabaydar said...

ခိုင္ေရ ငွက္ကုလားအုတ္က အဂၤလိပ္လို Ostrich လို႔ေခၚတာထင္ပါတယ္... Emu က ငွက္ကုလားအုတ္ အမ်ိဳး၀င္ဆိုပင္မဲ့ ျမန္မာလို တိတိက်က်ေပးထားတာေတာ့ မရွိဘူးထင္တယ္....

Anonymous said...

EMU ဆိုတာငွက္ကုလားအုပ္လိုငွက္ပါ ။ မ်ိဳးစိတ္ကြဲတယ္။ မိေက်ာင္းသားက ၾကက္သားနဲ ့အေတာ္ေလးအရသာတူတယ္။ jerkyေတြ ကေတာ့အနံ ့ရွိတယ္။ burger လုပ္ထားတာစားဘူးတယ္။ မယု

Anonymous said...

emu ကို ျမန္မာလို တိုက္ရိုက္ျပန္ထားတဲ့ နာမည္ မရွိဘူးလို႔ ထင္ပါတယ္...
ေသခ်ာတာကေတာ့ အၿမီး မပါတဲ့ ၾသစေၾတးလ် ငွက္ကုလားအုတ္ ဆိုရင္ေတာ့ မမွားႏိုင္ပါဘူး...
my two cents' worth
-m

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

နယ္ေတြဘက္မွာေတာ႔ က်ားသား၊ ဆင္သားလည္း စားၾကတယ္ .. မေဗဒါရဲ႕..
ေတာေတြဘက္မွာေပါ႔ေလ။ ျခေသၤ႕လဲ စားၾကမွာပါဘဲ.. ျမန္မာျပည္က်ေတာ႔ျခေသၤ႕က ေတာေတြမွာ သိပ္မေတြ႔ရဘူးကိုး..
ေအာင္းသားဆိုတာေတာ႔ ေျမႊအပါအဝင္ ေျမတြင္းေအာင္းတဲ႔အသားေတြကို ေျပာတာဟုတ္ပါတယ္.. ဟိုးအရင္က ျဖစ္ျပီးမွေပ်ာက္သြားတဲ႔ အနာေရာဂါေတြေတာင္ အဲဒီ ေျမေအာင္းသားကိုစားလိုက္ရင္ ျပန္ေပၚတယ္လို႕ ဆိုၾကတယ္... သာမန္လူေတြေတာင္ စားျပီးရင္လည္း တက္တယ္လို႔ ေျပာၾကတာ ၾကားဖူးတယ္... မေဗဒါရဲ႕ ပံုေတြထဲက အေကာင္ေတြလည္း မစားရဲပါဘူး။ စားေနက်မဟုတ္လို႔လားမသိ စားရမွာ လန္႔သလိုလို ဘာလိုလို..

ၾကယ္စင္အလင္း said...

ျမည္းေတာ့ျမည္းၾကည့္ခ်င္တယ္.. ဒါေပမယ့္ မေကာင္းရင္ေနာက္တေခါက္ မစားေတာ့ဘူး.. း)